Vitesse maakt gehakt van VVV, Twente verliest voor 4e keer op rij

BSR/Soccrates Images

admin • 00:57, 20-10-2019 / Laatste Update: 18:40, 13-12-2023

Hoewel deze eredivisieavond gedomineerd werd door Ajax, PSV en AZ, zijn er nog meer wedstrijden gespeeld. Zo haalde Vitesse ongenadig hard uit in Venlo en wist FC Twente opnieuw niet te winnen.

PSV mag dan wel dik hebben verloren van FC Utrecht, maar in Venlo was de score nóg groter!

Vitesse wint erg makkelijk

Al voor rust was Vitesse helemaal klaar met het VVV van Robert Maaskant. 2 doelpunten van goudhaantje Bryan Linssen en een treffer van Riechedly Bazoer zorgde voor een 0-3 ruststand. Toen Nouha Dicko kort na rust ook nog eens 0-4 maakte, kon Vitesse freewheelend naar het eindsignaal.

Vitesse staat nu 3e en heeft evenveel punten als PSV. VVV moet vooral naar beneden kijken, want het staat 14e, met slechts 3 punten meer dan nummer 17 Fortuna Sittard.

FC Twente is het winnen verleerd

Een 4e nederlaag op rij voor FC Twente, dat nota bene zo goed was beginnen in de eredivisie. Thuis werd er met 0-1 verloren van Willem II. Aan Tilburgse zijde maakte Marios Vrousai in de 6e minuut de enige goal van de wedstrijd.

FC Twente staat nu 11e, met 12 punten. Bij Willem II gaat het een stuk beter. Zij staan namelijk 7e, met 4 punten meer dan de Tukkers.