Vitesse maakt het na 'Ødegaard-show' nog spannend in play-offs

BSR

admin • 00:36, 22-05-2019 / Laatste Update: 00:06, 08-01-2024

Na een heerlijke 1e helft van onder meer Martin Ødegaard, heeft Vitesse het in de slotfase nog veel te spannend laten worden. Tot 10 minuten voor tijd stond de ploeg op een veilige 3-0 voorsprong, maar toen de 3-1 viel, had Groningen ineens nog maar 1 goal nodig.

Zover kwam het niet en daarom mag Vitesse zich vrijdag melden in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De tegenstander is FC Utrecht.

Vitesse kon al vanaf het begin voor een zakelijke overwinning spelen (1-0 was genoeg), maar in plaats daarvan zorgden Ødegaard en co. voor een voetbalfeestje in Gelderland. Tim Matavz was ook lekker bezig, hij scoorde zijn 9e en 10e van het seizoen.

Afmaker

Matavz begon de wedstrijd als in zijn beste jaren en de oorzaak daarvan was overduidelijk. Waar hij in zijn tijd bij Groningen altijd Tadic om zich heen had, zorgde nu Ødegaard voor de aanvoer. Nadat de Noor al na 2 minuten de 1e had gemaakt. Gaf hij na dik een half uur 2 assist op de Sloveen. Eerst via een heerlijke indraaiende voorzet, 3 minuten later na een corner.

Afgekeurd

Na rust bleef Vitesse jagen op doelpunt nummer 4. Na een paar kansen leek 'ie via Linssen in het matje te liggen, maar het doelpunt zou door buitenspel uiteindelijk niet tellen. Het toonde in ieder geval aan dat Vitesse ook na de thee heer en meester bleef in eigen huis. Misschien zou je kunnen zeggen dat ze daar iets te makkelijk mee omgingen.

Sierhuis

Want in minuut 80 lag de bal ineens achter Vitesse-keeper Remko Pasvier. Uit een spaarzame Groningen aanval kon Kaj Sierhuis voor een leeg doel binnentikken 3-1. 1 Groningen-goal was ineens genoeg om door te gaan.

Zover kwam het uiteindelijk niet. Ondanks een mega-kans van Gladon in de laatste minuut (hij botste tegen Pasveer aan) bleef het bij 3-1.

Herhaling

Hierdoor eindigt het seizoen zoals het begon: met een dikke nederlaag bij Vitesse. Op 12 augustus verloor het in speelronde 1 met 5-1 van Vites. Het zou het begin worden van een dramatische 1e competitiehelft, waarbij Groningen met kerst laatste stond. Later kon de ploeg dat nog keurig rechttrekken, met de playoffs voor Europees voetbal als beloning.