Vitesse maakt zich klaar voor jaarlijks Airborne-duel en staat stil bij overlijden Fernando Ricksen

21 september 2019

ANP

Vitesse maakt zich zaterdagavond weer klaar voor het jaarlijke Airborne-duel. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard zal het publiek een staande ovatie geven in de 75ste minuut om Slag om Arnhem te herdenken.


In Arnhem werd in september 1944 (75 jaar geleden) hard gevochten tegen de Duitse bezetter. Jaarlijks speelt Vitesse daarom het Airborne-duel waarbij alle gevallen soldaten en veteranen worden geëerd. Wat voor een acties kunnen we verwachten? Natuurlijk heeft de club uit Arnhem dit jaar ook weer een speciaal wedstrijdshirt ontworpen en er zijn verschillende acties gepland. Zo komen er ook weer abseilende soldaten van het dak van het GelreDome naar beneden.

In de 75ste minuut zal het publiek in Arnhem een minuut lang applaudisseren als eerbetoon aan de 1700 Britse en Poolse soldaten die de Slag om Arnhem niet overleefden.

Tekst loopt door onder de afbeelding.


Fernando Ricksen
Het overlijden van Fernando Ricksen geeft ook nog een speciaal tintje aan de avond. Vitesse zal zaterdagavond ook met rouwbanden spelen uit respect voor de overleden voetballer en zijn nabestaanden. Fortuna Sittard zal in hun volgende thuiswedstrijd nog uitgebreid stilstaan bij het overlijden van hun clubicoon.

Vitesse verbiedt sfeeractie voor Ricksen
Hoewel de thuisclub wel stilstaat bij het overlijden van Fernando Ricksen, is er wel verboden dat de supporters van Vitesse nog een speciaal spandoek ophangen voor de ex-voetballer die aan ALS overleed. Supporters van Vitesse hebben al laten weten via Voetbal Ultras dat ze zich daar niks van aan zullen trekken.