Vitesse opent het nieuwe jaar met zege op Excelsior in heerlijk potje

BSR/SOCCRATES

Brian Vesseur • 22:51, 18-01-2019 / Laatste Update: 15:57, 08-01-2024

Vitesse was vrijdagavond in eigen huis net te sterk voor Excelsior. In het allereerste Eredivisie-duel van 2019 werd het 3-2. Pech voor de Rotterdammers, want na een VAR-beslissing werd een doelpunt van Jurgen Mattheij afgekeurd.

Al na 6 minuten konden de fans Vitesse juichen. Navarone Foor zorgde al vroeg in de wedstrijd voor de openingstreffer. Na een dik halfuur zorgde Mattheij voor de gelijkmaker, maar uiteindelijk werd dat doelpunt afgekeurd door de VAR.

Kleine kopper

Excelsior kreeg de deksel meteen op de neus, want Bryan Linssen zorgde een minuut later voor de 2-0. En dat deed de aanvaller van 1 meter 70 met het hoofd! Om het nog gekker te maken: de laatste 4 doelpunten van Linssen waren met het hoofd.

Vechtersbazen

De uitploeg kwam in de tweede helft beter uit de startblokken. Marcus Edwards zorgde na 6 minuten in de tweede helft voor de aansluitingstreffer. Maikel van der Werff zorgde na 67 minuten weer voor een marge van 2: 3-1. Maar Excelsior liet niet over zich heen lopen en 2 minuten later was de marge weer 1. Jerdy Schouten zorgde voor 3-2.