Vitesse schiet niets op met puntje bij Zulte Waregem

Martijn Baars • 22:54, 19-10-2017 / Laatste Update: 15:40, 08-01-2024

Vitesse heeft met 1-1 gelijkgespeeld bij Zulte Waregem. De Arnhemse ploeg voetbalde erg armoedig en schiet met het puntje niets op. Het is voor beide ploegen het eerste punt deze Europa League-groepsfase. Nummers 1 en 2 Lazio Roma en OGC Nice zijn al ver uit zicht. Lazio won bij Nice en staat dus op 9 punten, Nice op 6.

De wedstrijd begon erg voorzichtig, want beide ploegen wisten dat ze móésten winnen om nog een rol van betekenis te kunnen spelen in de poule met verder Lazio en Nice. Maar Zulte ging in eigen huis beter om met die druk.

Halverwege de eerste helft kwamen de Belgen namelijk al op een 1-0 voorsprong. Vitesse-doelman Remko Pasveer redde eerst nog fantastisch op een schot van Julien De Sart, maar zag uit de daaropvolgende corner zijn aanvoerder Guram Kashia in eigen goal koppen: 1-0.

Snelle gelijkmaker

Gelukkig voor trainer Henk Fraser herstelde zijn ploeg zich meteen. In de aanval na de openingstreffer legde Milot Rashica de bal terug op randje 16 en kon Thomas Bruns de 1-1 binnenschieten. Wel met een beetje geluk, want een Zulte-verdediger blokkeerde tot het laatste moment het zicht van zijn keeper.

Veel geel

Na rust deed Vitesse het clublogo eer aan. Liefst 5 spelers kregen de gele kaart. Het was tekenend voor de wedstrijd. Beide ploegen voetbalden waardeloos en moesten het vooral van de vechtlust hebben. Toch kwam Vitesse nog het dichtst bij een doelpunt.

Afgekeurde goal

Halverwege de 2e helft ontsnapte Luc Castaignos aan zijn verdediger en scoorde de 1-2. Maar de scheidsrechter keurde de goal af, omdat hij een fout zou hebben gemaakt in het duel met verdediger Heylen. Die beslissing was zeer discutabel, want er leek niets aan de hand. En als er al shirtje getrokken zou zijn, dan was dat van beide kanten.

In de laatste 20 minuten werd Vitesse weer iets sterker. Kansjes van Linssen gingen er niet in, waardoor Vitesse met 1 punt in de tas terug naar Arnhem gaat.