Vitesse speelt teleurstellend gelijk tegen FC Emmen bij afscheid Kashia

Pro Shots / Dennis Wielders

admin • 22:27, 01-12-2018 / Laatste Update: 19:38, 05-01-2024

Vitesse kon vandaag de 4e plek op de ranglijst weer pakken, maar moest dan wel winnen van FC Emmen. Tegen de mannen uit Drenthe kwam Vitesse niet verder dan een teleurstellend gelijkspel: 1-1.

Aanvoerder Bryan Linssen kreeg in de slotfase nog een hele dikke kans om de 3 punten in eigen huis te houden. Maar hij faalde. Hij schoot een strafschop in de 86e minuut  hoog over het doel de tribunes in.

Zijn gemiste penalty kwam volgens Linssen door de slechte grasmat. "Ik stond vrij zeker achter die bal. Maar er is nu een heel stuk van het veld uit. Verschrikkelijk", zei hij na afloop bij Fox Sports.

Kopgoals

In de 1e helft had Vitesse de wedstrijd eigenlijk al naar zich toe moeten trekken. De ploeg was dominant en kwam na een half uur spelen ook op voorsprong. Vlak na rust kopte Caner Cavlan de gelijkmaker binnen.

Subtopper in de Eredivisie

Nu staat Vitesse met 22 punten op de 5e plek in de competitie. FC Utrecht heeft evenveel punten en speelde vrijdag al gelijk tegen Excelsior. In de rust werd afscheid genomen van Guram Kashia, maar ook zijn aanwezigheid kon de ploeg niet helpen om Emmen om de knieën te krijgen.