Vitesse-speler Linssen looft Daley Blind: ‘Die jongen is echt verschrikkelijk goed’

3 augustus 2019

BSR

Vitesse-captain Bryan Linssen was blij met het punt tegen landskampioen Ajax, maar baalde van de defensieve start van zijn ploeg. ,,In de 2e helft kregen we meer ballen op hun helft en maken we ook de 2-1", kijkt ij terug.


,,We wilden met meer druk naar voren spelen, maar zij spelen daar heel vaak onderuit met Daley Blind, die jongen is echt verschrikkelijk goed", prijst Linssen zijn collega van Ajax.

Bazoer van held naar schlemiel
Riechedly Bazoer veranderde binnen 1 helft van held naar schlemiel. De Vitesse-middenvelder zorgde voor de 2-1 tegen zijn oude ploeg Ajax, maar door een 2e gele kaart moest zijn ploeg nog alle zeilen bijzetten om een resultaat over te houden aan het duel met de landskampioen. Dat lukte wel: 2-2. ,,Die stomme 2e gele kaart", antwoordt Bazoer duidelijk op de vraag wat hem het meest is bijgebleven: de goal of de rode kaart.

,,Die 1e gele kaart was al niet goed. Ik vroeg om een gele kaart. Dat moet je niet doen. Ik snapte m'n 2e gele kaart ook gelijk en draaide meteen om. Terecht, denk ik", zo analyseerde de debuterende Vitesse-speler zijn tackle bij zijn 2e gele kaart.

Belangrijke rol bij Vitesse
Ondanks zijn rode kaart is Bazoer vol vertrouwen dat hij dit seizoen belangrijk gaat zijn voor de formatie van Leonid Sloetski. ,,Ik was blij dat ik in de basis mocht staan en met mijn goal ook belangrijk kon zijn voor het team. 2-2 tegen Ajax is een mooi resultaat. Ik heb er alle vertrouwen in en weet dat ik het dit seizoen moet laten zien.". Sloetski nam het Bazoer niet kwalijk dat hij rood pakte: ,,Dat was een emotioneel moment”, zei hij bij Fox Sports. ,,Er waren ook zoveel tackles. Dit kon gebeuren."