Vitesse stelt fans teleur en oefent alleen maar in het buitenland

13 juni 2018

Vitesse

Supporters die deze zomer de oefenwedstrijden van Vitesse willen zien, moeten naar Oostenrijk. De nieuwe trainer Leonid Sloetski belegt in juli een trainingskamp van 2 weken in het Alpenland. Daar worden ook alle duels van de voorbereiding afgewerkt.


Traditie
Sloetski houdt bij Vitesse de Russische traditie van trainingskampen in ere. In Arnhem introduceert de nieuwe coach wel de verkorte versie. In plaats van een maand zit de eredivisionist 2 weken in een kuuroord. "We wilden graag ook een oefenwedstrijd in Nederland spelen”, verklaart technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse. "Maar vanwege het programma van het Europese voetbal en het trainingskamp is daar nu helaas geen gelegenheid voor.”

Vitesse verblijft van 4 tot 17 juli in Oostenrijk. De Arnhemse club oefent in de bergen tegen Wolfsberger AC (Oostenrijk), Arsenal Tula (Rusland) en Lokomotiv Moskou (Rusland). Een 4de oefenduel wordt nog aan de reeks toegevoegd. Vitesse verblijft in Sankt Veit an der Glan, een dorp ten noorden van Klagenfurt in Karinthië. De Arnhemse club vertoefde er ook vorig jaar al.

Europees voetbal
Sloetski start de voorbereiding in Nederland. De 1ste training van Vitesse is op zondag 24 juni op Papendal (aanvang 11.00 uur). De dagelijkse trainingen daarna zijn meestal ook gewoon openbaar. Voor Vitesse staat de 1ste officiële wedstrijd op het programma op 26 juli. Dan start het avontuur in de Europa League, waarbij de Arnhemse club begint in de 2de voorronde. Op woensdag 20 juni vindt bij de UEFA de loting plaats.