Vitesse straft fouten PEC af en pakt 3 punten in Zwolle

admin • 20:40, 16-09-2018 / Laatste Update: 23:55, 05-01-2024

PEC heeft zijn 4e nederlaag van dit seizoen geleden. In eigen huis verloor de ploeg uit Zwolle met 2-0 van Vitesse, en dat mag de ploeg van John van 't Schip zichzelf aanrekenen.

In een 1e helft zonder heel veel spektakel komt Vitesse in de 26e minuut op voorsprong. Een uitverdedigde corner wordt door Navarone Foor fraai op de slof genomen en door Tim Matavz binnen gekopt. Scheidsrechter Bax keurt de goal in 1e instantie af wegens buitenspel, maar de VAR besluit dat de goal toch telt.

Namli in de fout

Na een dramatische terugspeelbal van Namli tikt Matavz ook zijn 2e van de middag in het doel. Doelman Van der Hart kan niet meer bij de zwakke pass van zijn ploeggenoot en voor Matavz is het een simpel klusje om daarvan te profiteren.

PEC dringt aan

In de 2e helft valt er ook weinig te genieten. PEC opent met een aantal kleine kansjes, maar de Zwollenaren stuiten steeds op doelman Eduardo. Hoogtepuntjes zijn er door middel van een heerlijke pegel van Van Crooy (redding Eduardo) en een poging van Van Duinen (onderkant lat).