Vitesse-trainer blij met nog te dikke aanwinst: ‘Hij is eenzelfde type als Ødegaard’

20 juli 2019

Imago Sport

Trainer Leonid Sloetski van Vitesse was tevreden met de eerste oefenzege van het seizoen. De Arnhemse club versloeg zaterdag SV Darmstadt 98 (0-1, goal Tim Matavz). De coach was te spreken over aanwinst Oussama Tannane, die komend seizoen de ‘Martin Ødegaard-rol’ op zich moet nemen. Dat zei hij tegenover dagblad De Gelderlander.


Ødegaard, vorig jaar gehuurd van Real Madrid, werd als rechtermiddenvelder met een vrije rol de absolute smaakmaker in Arnhem. ,,Tannane is eenzelfde type voetballer als Ødegaard”, zei Sloetski. ,,Hij is technisch begaafd en speelt aantrekkelijk voetbal. Hij heeft ook een goede voorzet en laatste pass met links.”

Assist
Tannane leidde zaterdag de 0-1 van Tim Matavz in. De Amsterdammer zette de Sloveen met een fraaie steekpass alleen voor de keeper. Vitesse heeft Tannane overgenomen van AS Saint-Étienne. De Franse club verhuurde hem afgelopen seizoen aan FC Utrecht, maar daar werd de Amsterdammer in februari weggestuurd na twee incidenten op de training. Het oefenduel met Darmstadt was de eerste wedstrijd voor hem sinds 27 januari.

Overgewicht
,,Hij is nog niet in optimale conditie, heeft nog wat overgewicht”, zei Sloetski. ,,Als hij fit is, moet hij normaal gesproken één van de beste spelers van Vitesse zijn. Dat geldt ook voor Bazoer. Zij moeten dit seizoen de leiders van het team worden.”