Vitesse wint dankzij Castaignos en verlaat Europa met opgeheven hoofd

7 december 2017

Pro Shots

Vitesse verlaat de Europa League met opgeheven hoofd. In eigen huis won de ploeg van Henk Fraser weliswaar met 1-0 van Nice, maar vooraf waren de Arnhemmers al uitgeschakeld. De club pakte in 5 wedstrijden slechts 2 puntjes.


De Arnhemmers konden het Europese avontuur toch nog in stijl afsluiten door thuis te winnen van Nice. De Fransen waren al zeker van een 2e plek.

Aanvallend Vitesse
De ploeg van Fraser begon met zowel Tim Matavz als Luc Castaignos in de spits. Vitesse begon scherp en kreeg in de 6e minuut een aardige kans. Guram Kashia zag z'n kopbal gekeerd worden door de keeper van Nice.

Daarna werd het saai en leek er niets meer te gaan gebeuren in de 1ste helft. Tot Luc Castaignos helemaal in de blessuretijd ineens een geweldige kans kreeg. Hij schoot echter matig in en kreeg daardoor de bal niet langs de keeper, die er wel voor moest duiken.


Vitesse kwam sterk uit de kleedkamer en kwam zelfs tot een paar kleine kansjes, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Rond de 55ste minuut werd Nice steeds sterker en moest Pasveer een aantal keer redden. Heel zeker zag hij er niet uit, maar hij hield de ploeg toch op de been.

Castaignos!
Daarna ging het over en weer, maar tot grote kansen kwam het niet. Vitesse wilde wel, maar het lukte niet en dus leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Tot de net ingebrachte Rashica het op zijn heupen kreeg. Hij rukte op naar rechts en schoot op goal. De keeper stopte de bal nog maar die stuiterde in de voeten van Luc Castaignos. 1-0!


Nice probeerde daarna nog gelijk te maken waardoor er ook nog wat kansjes kwamen voor Vitesse. Gescoord werd er niet meer en het bleef 1-0.