Vitesse wint onverwacht makkelijk en ruim op bezoek bij Heerenveen

Martijn Baars • 20:34, 22-10-2017 / Laatste Update: 18:05, 05-01-2024

Bij Ajax, PSV en Feyenoord zag je het nog weleens: die ploegen hadden na een Europese uitwedstrijd vervolgens problemen om in de competitie te winnen. Vitesse bewees zondagavond daar geen last van te hebben. Op bezoek bij sc Heerenveen wonnen de Arnhemmers met maar liefst 4-0.

Donderdagavond speelde Vitesse nog op bezoek bij Zulte Waregem in België. Maar van vermoeidheid was niets te zien bij de ploeg van trainer Henk Fraser. Al hielp Heerenveen ook wel een beetje mee bij de ruime zege.

Beslist in eerste helft

In de eerste helft scoorden de Arnhemmers namelijk al 2 keer. Eerst via Milot Rashica, die eerder bij de bal was dan de zwak verdedigende Heerenveen-back Lucas Woudenberg. Tien minuutjes voor rust gooide Vitesse al de wedstrijd in het slot. Fankaty Dabo speelde eindelijk eens een goede wedstrijd en gaf de assist op de scorende Bryan Linssen: 0-2.

'Schaam je kapot'

Na rust werd Heerenveen niet veel beter. Binnen 5 minuten hadden de bezoekers ook al de 3-0 op het scorebord gezet via Navarone Foor. Daarmee was het verzet van de thuisploeg en de fans wel gebroken. Terwijl het 'schaam je kapot' van de tribunes rolde, zorgde kersverse papa Tim Matavz voor de eindscore door de 0-4 te maken.