Vitesse wint met man minder van RKC en blijft Ajax en PSV op de hielen

29 september 2019

BSR/Soccrates Images

Vitesse blijft in het spoor van Ajax en PSV. De Arnhemse ploeg won uit tegen RKC, ondanks een man minder. RKC blijft onderin verder modderen.


RKC was als nummer laatst al zwaar de underdog in eigen huis, maar door het matige spel (en een goed Vitesse) was het duidelijk wie er ging winnen. Na een kwartier prikte Nouha Dicko de eerste er al in, via een heerlijke dieptebal van Matus Bero. Vlak voor rust kon diezelfde Dicko ook de 0-2 maken, nadat RKC-doelman Vaessen ver uit z'n doel kwam en volledig de bal miste. Na een lange dribbel werd de hoek voor de linkermiddenvelder van Vitesse te lastig en schoot hij in het zijnet.

VAR-momenten
Daar kwam kort in de 2e helft plots verandering in. Lelieveld kreeg na tackle (waar de VAR nog lang naar keek) rood, waarna Leemans de bal er eenvoudig inschoot: 1-1.

Toch was het Vitesse dat weer op voorsprong kwam. Na weer een VAR-moment ging de bal op de stip en kon Tannane zijn 1e goal van het seizoen maken. RKC was daarna niet meer bij machten en je had zelfs niet meer door dat ze een man meer hadden.

Stand eredivisie
RKC blijft door de nederlaag kansloos onderaan bungelen. De Waalwijkers staan 18e, met slechts 1 punt uit 8 wedstrijden. Vitesse blijft Ajax en PSV bedreigen. Zij staan 1 punt achter Ajax, al moeten de Eindhovenaren (die gelijk in punten kunnen komen met Ajax) nog spelen. Zij spelen om 14.30u uit tegen PEC Zwolle.