Vlap trots op transfer naar Anderlecht, maar vindt het ook wel spannend

3 juli 2019

BSR Agency

Een achtbaan, zo omschrijft Michel Vlap de laatste weken, waarin hij continu heen en weer werd geslingerd tussen het heden bij Heerenveen en de door hem gewenste toekomst bij Anderlecht. Dinsdagmiddag kwam het verlossende woord: hij wordt speler van Anderlecht.


De 22-jarige Vlap, die SC Heerenveen zo’n 8 miljoen euro oplevert, moet als aanvallende middenvelder gaan zorgen voor de doelpunten in Brussel. Hij gaat een contract voor 5 jaar tekenen bij Anderlecht.

,,Echt fantastisch”, reageert Vlap op zijn droomtransfer. ,,Uit de gesprekken met Anderlecht werd voor mij duidelijk dat ze me écht graag wilden hebben.”

'Erg lastig'
Er gingen wekenlange onderhandelingen tussen Heerenveen en Anderlecht aan de transfer vooraf. ,,Het ging van hot naar her, er leek maar geen einde aan te komen. Ik moet zeggen: dat vond ik erg lastig. Dit was ook de eerste keer dat ik zoiets meemaakte.”

Natuurlijk, zegt Vlap, breekt nu een pittige periode voor hem aan. Hij gaat voor het eerst op zichzelf wonen, al gaat zijn vriendin met hem mee naar Brussel. ,,Ik verlaat het vertrouwde nest, om het maar zo te zeggen. In die zin wordt het wel een onzekere tijd."

"Ik heb altijd in Sneek gewoond en voetbal al vanaf mijn 5e bij Heerenveen. Dat is dus al 17 jaar. Om mijn thuis en de club te verlaten – daar heb ik het wel een beetje moeilijk mee. Maar aan de andere kant: Anderlecht is voor mij een uitdaging die ik móet aangaan. Ik weet dat ik het in me heb om daar te slagen. Ik wil er dus vol voor gaan.”