Volgende transfertarget van Ajax: 19-jarige aanvaller van FC Nordsjaelland

14 juli 2020

Hollandse Hoogte / AP | Sport

Ajax hoopt de Ghanees Mohammed Kudus (19) vast te leggen. De aanvallend ingestelde speler geldt als een groot talent bij de Deense club FC Nordsjaelland. De Afrikaan zou rond de 8 miljoen euro moeten kosten.


Kudus kan op meerdere aanvallende posities uit de voeten en staat bekend als een echte dribbelaar. Sinds zijn debuut bij de Deense club speelde de Ghanees 57 wedstrijden in de hoofdmacht waarin hij 14 keer scoorde. Ajax is bezig om de selectie voor komend seizoen op peil te brengen.

Hojbjerg
Eerder werd al duidelijk dat de Amsterdammers willen inzetten op de komst van middenvelder Pierre-Emile Højbjerg. De middenvelder was afgelopen seizoen aanvoerder van Southampton, maar wil zijn contract dat loopt tot 2021 niet verlengen en zal daarom vertrekken. Hij staat ook in de belangstelling van Tottenham Hotspur.

Onana
Ajax hoopt overigens ook om Andre Onana te verleiden om nog een jaar in Amsterdam te blijven. De keeper, die eigenlijk graag weg wil, heeft een aanbieding op zak om zijn contract (dat loopt tot 2022) met een jaar te verlengen. Dan zou Ajax ná dit seizoen willen meewerken aan een vertrek van de doelman uit Kameroen. Ajax legde eerder al de ervaren keeper Maarten Stekelenburg vast als achtervang van Onana.

Ajax regelde al wel dat de Brazilianen Anthony en Giovanni naar Amsterdam komen.