Voormalig Nederlands profvoetballer opgepakt voor zware diefstal in Italië

17 september 2019

Screenshot politiefoto

Een Nederlandse oud-profvoetballer is afgelopen weekend in het noorden van Italië gearresteerd voor zware diefstal. Carel van der V. (47) werd volgens Italiaanse media betrapt met een portemonnee die was ontvreemd uit de vakantievilla van een Zweeds stel.


Dat gebeurde toen de Zweden nietsvermoedend bij het zwembad lagen van hun woning in Canelli, tussen Turijn en Genua. De Nederlander zou van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt door de villa binnen te glippen en een portemonnee te stelen met daarin 100 euro en enkele creditcards.

Opgepakt
Buren belden vlak daarna de politie met de mededeling dat ze een auto met buitenlands kenteken opvallend langzaam door de straten zagen rijden. Van der V. werd daarna gearresteerd en voorgeleid. De onderzoeksrechter liet hem vrij in afwachting van verder onderzoek en legde hem een verblijfsverbod op voor de provincie Asti.

Carrière
Van der V. maakte zijn profdebuut in de Eerste Divisie bij FC Wageningen. Daarna speelde hij onder meer bij bij Vitesse, FC Den Bosch en het Ierse Shelbourne FC (Dublin), dat in 2000 landskampioen werd. De Nederlander eindigde zijn profcarrière bij Sligo Rovers FC in Ierland.