Voormalig Nederlands toptalent van Real speelt nu in Servië: ‘In de vergetelheid geraakt’

7 december 2019

Dit bericht bekijken op Instagram

Can't wait to start again⚽️❤️

Een bericht gedeeld door Mink Peeters (@minkpeeters) op

Ooit gehoord van Mink Peeters? Deze Nederlander behoorde tot dé voetbaltalenten van Europa en ging via PSV en Ajax naar Real Madrid. Toch speelt hij nu, 21 jaar oud, voor de Servische subtopper FK Cukaricki.


,,Ik behoorde tot de grootste talenten van Europa”, zegt Peeters in gesprek met De Gelderlander. ,,Nu ben ik een beetje in de vergetelheid geraakt. De laatste 2 jaar heb ik te weinig gespeeld. Dan heb je de clubs niet voor het uitkiezen.”

Paracetamol-club
Het werd dus FK Cukaricki, waar hij door een blessure overigens nog geen minuut voor speelde. De club is de laatste jaren groot geworden dankzij paracetamolmiljonair Dragan Obradovic. Ondanks het succes in de hoogste Servische competitie (de ploeg staat 3e) komen er amper 500 man af op een thuiswedstrijd.

Kritiek van Cruijff
Wel iets anders dan Real Madrid dus, waar hij op zijn 16e belandde. De transfer werd destijds breed uitgemeten in de pers. Zelfs Johan Cruijff schreef een column in De Telegraaf over Peeters’ verhuizing naar Spanje. Cruijff vond het ‘zielig voor zo’n kind’ om ouders te hebben die zich door ‘zaakwaarnemers en geld’ laten beïnvloeden. ,,Ik heb veel respect voor Cruijff, maar ik heb zelf mijn keuzes gemaakt en ben alleen bezig geweest met voetballen”, aldus Peeters.

Contract ingeleverd
Door de Madrilenen werd hij verhuurd aan onder meer VVV Venlo en Almere City, maar toch kon Peeters ook daar geen potten breken. Zijn kansen bij Real Madrid waren ook zo goed als verkeken en dus leverde hij zijn doorlopende contract (tot medio 2020) in. ,,Daar heb ik zó lang over nagedacht. Wie doet dat nou? Wie levert nou zijn contract in bij Real Madrid? Dat was heel pijnlijk. Ik had nog wel een contract, maar ik zou geen wedstrijd meer gaan spelen voor Castilla (het tweede team, JD) vanwege de Spaanse voetbalregels. Nog een verhuurperiode zag ik niet zitten. Ik heb die keuze moeten maken voor mijn eigen toekomst, om weer veel te kunnen spelen.”