Voormalig Twente-jeugdspeler in celletje op verdenking van 5 gewapende overvallen

13 maart 2018

Twitter @FCDeAvonturiers

Bij het Belgische Westerlo zou Ismail H'Maidat zijn carrière een nieuwe boost geven, om ouder en wijzer terug te keren bij het roemruchte AS Roma, waar de het in Enschede geboren kind van Marokkaanse ouders een dik contract had. Het liep helaas anders en het Het Laatste Nieuws weet waarom.


In januari ontsloegen de Italianen het zogenaamde talent. De reden werd nooit bekend gemaakt, al lag die voor de hand: H'Maidat zit in de cel en zou minstens 5 gewapende overvallen in de omgeving van het Belgische Turnhout en omgeving hebben gepleegd.

Etterbak
Een nieuwe knik in een bewogen en vreemde loopbaan, want dat is wel het minste dat je over de 22-jarige H'Maidat kan zeggen. Hij groeide op in Twente en werd als voetballertje van de lokale club gescout en opgenomen in de opkomende jeugdopleiding van FC Twente/Heracles. Daar wordt H'Maidat, ondanks zijn talent, op z'n 12 wordt weggestuurd vanwege zijn wangedrag.

Clubhopper
Tal van jeugdopleidingen volgde, voornamelijk bij de Zuiderburen: Turnhout, Westerlo, Racing Genk, OH Leuven en Anderlecht hadden hem als jeugdspelertje. Ook werkte hij 1 jaar zijn potjes af voor Crystal Palace. "Ik geef toe: ik was geen gemakkelijke jongen. Ik was vervelend, lastig en heb fouten gemaakt. Maar kom op, ik was 12: welke jongen maakt dan geen fouten?", zei hij in maart 2016 ng in een interview met de krant Tubantia.

Hoogmoed...
Hij stond toen niet zomaar in de krant. H'Maidat had net een contract getekend bij het grote AS Roma, de club van Kevin Strootman en Rick Karsdorp. Ruim 3 miljoen euro betaalden de Romeinen en de deur naar roem stond wagenwijd open. Om ervaring op te doen, werd de voormalig speler van Brescia aan meerdere clubs verhuurd, met wisselend.

... komt voor de overval
Hij was een figurant in zijn periodes bij Ascoli en Vicenza, waar hij geen minuut voor in actie kwam. Bij het Portugese Olhanense mocht hij 2 handen vol aan potjes volmaken, terwijl in België de teller niet verder kwam dan 2.

Daar kan niet iedereen over vallen, maar alleen H'Maidat wat aan doen. Al is het maar een voorbeeld zijn voor zijn 7 jaar jongere broertje Rachad, die bij Juventus speelt: