Voorzitter supportersclub PEC doet aangifte tegen agenten na mishandeling bij Vitesse

22 augustus 2019

BSR

De voorzitter van de supportersclub van PEC Zwolle, Freddy Eikelboom, heeft aangifte gedaan tegen de politie Arnhem. Een confrontatie met de politie tijdens de uitwedstrijd tegen Vitesse van laatst is de aanleiding, meldt De Gelderlander.


PEC Zwolle heeft inmiddels een mail gestuurd naar al haar supporters die afreisden naar Arnhem. Fans die vrijdag 16 augustus aanwezig waren in het uitvak tijdens Vitesse tegen PEC Zwolle (3-0 nederlaag), kregen vrijdagochtend een mail van algemeen manager Jeroen van Leeuwen en supporterscoördinator John van Dijk van PEC Zwolle.

Diplomatieke taal
De ongeregeldheden worden aangehaald, maar beide mannen wensen er niet inhoudelijk op in te gaan. Wel wenst PEC via de mail 'te benadrukken de gehele gang van zaken te betreuren'. PEC stelt verder in de mail dat het nauw in contact staat met de supportersclub en dat het in gesprek is met lokale autoriteiten in Zwolle en Arnhem.

"Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, wij zijn bezig met alle partijen om feiten boven tafel te krijgen", aldus Van Leeuwen tegen het hierboven genoemde medium. "We wilden supporters met deze mail laten weten dat we daar wel mee bezig zijn."

Aangifte
Voorzitter van de supportersvereniging Freddy Eikelboom reageerde ook. Hij betuigde zijn ongenoegen eerder al op zijn Twitteraccount en hield beurse plekken over aan het politie-optreden. "Goed dat PEC ons informeert en de situatie betreurt. Belangrijker is dat de club zijn best doet om samen met politie Zwolle camerabeelden boven tafel te krijgen."

Eikelboom wil dat iedereen weet wat de politie heeft uitgehaald. "Zodat iedereen kan zien wat ons is overkomen daar en er niet op voorhand wordt ge- of veroordeeld. Het is triest hoe wij als supporters op dit moment worden weggezet door onder andere de burgemeester van Arnhem."

Opgepakt kind
Eikelboom, die ook in het uitvak stond en van wie de 18-jarige zoon werd opgepakt, heeft donderdagochtend aangifte gedaan in Arnhem tegen agenten wegens mishandeling met letsel. "Waarbij ik een doktersverklaring, fotomateriaal en beelden van politie-inzet heb gegeven." Eerder deden 2 agenten al aangifte tegen supporters van PEC. Een politiewoordvoerster meldt dat de politie vanwege privacyredenen geen nadere informatie verstrekt over de aangifte. Wordt vervolgd?