Vroege goal spits Anastasios Douvikas genoeg voor FC Utrecht op eigen veld tegen Excelsior

Sjors Tanis • 00:00, 26-01-2023 / Laatste Update: 18:18, 08-01-2024

FC Utrecht heeft goede zaken gedaan in de Eredivisie. Op eigen veld in stadion De Galgenwaard werd Excelsior nipt verslagen: 1-0. Spits Anastasios Douvikas was de matchwinner met zijn goal in de 6e minuut.

Het is voor het eerst sinds de winterstop dat FC Utrecht een wedstrijd wint in de Eredivisie. De Domstedelingen stijgen naar de 7e plaats op de ranglijst, met 29 punten na 18 wedstrijden. Excelsior staat 13e en verzamelde 19 punten.

Kansjes Excelsior in 1e helft

De thuisclub nam snel de voorsprong. Al na 6 minuten werd het 1-0 door Douvikas. De Griek scoorde na een pass van Can Bozdogan, die profiteerde van balverlies aan Rotterdamse kant. Excelsior kreeg in de 1e helft ook meerdere mogelijkheden. Zo ging een schot van Marouan Azarkan maar net naast het doel van Vasilis Barkas.

Aan de andere kant redde vervolgens de Rotterdamse doelman Stijn van Gassel naar behoren op een hard schot van Hidde ter Avest. Ook was er een aardige inzet van Taylor Booth, eveneens gestopt door Van Gassel.

De thuisclub begon met overtuiging aan de 2e helft. Eerst schoot Booth net over, vervolgens kopte Douvikas op de lat. In de rebound kreeg Bozdogan de bal vervolgens evenmin in het doel. In de slotfase was middenvelder Jens Toornstra met een goed schot nog dicht bij de 2e treffer voor de thuisclub.