Vrouw Fernando Ricksen is blut omdat ex-vrouw weigert te dokken: ‘Bezoek straks onmogelijk door geldprobleem’

9 juli 2019

ANP

Veronika Ricksen, de vrouw van Fernando Ricksen (42), laat weten dat de ex-vrouw van de voormalig voetballer hem nog steeds geld moet terugbetalen. Al sinds 2016 moet ze 410.000 euro betalen! En dat geld is inmiddels hard nodig.


De oud-voetballer ligt op een hospice-afdeling in het Schotse Airdrie. Zijn 33-jarige vrouw en 7-jarige dochtertje wonen in Spanje en vliegen heen en weer om Fernando te bezoeken. De kosten stapelen zich natuurlijk op en Veronika is bang dat ze straks niet meer met hun dochtertje naar Schotland kan vliegen omdat het geld opraakt. Ze vreest zelfs dat ze Fernando's laatste dagen straks moet missen door geldgebrek.

Vorig huwelijk
De rechter besloot in 2016 dat de ex-vrouw van van de voetballer dik 4 ton aan Fernando moest terugbetalen. Dit heeft zij sindsdien nog niet gedaan omdat ze bang is dat ze daar nog belastinggeld over moet betalen. Veronika zegt wel te weten hoe het zit: "Naar mijn mening heeft ze geen juridische standpunten om niet te hoeven te betalen. Ze is het gewoon aan het uitstellen, zodat ze niet hoeft te betalen", vertelt ze aan de Scottish Sun.

Flinke stress
De geldproblemen zorgen voor zowel bij Fernando als bij zijn vrouw Veronika voor veel stress. "Ik ben bang dat ik straks geen geld meer heb voor de vliegtickets en dat ik Fernando dan niet meer kan zien. De stress is ook niet goed voor Fernando, het maakt hem nog zieker."