VTBL weer van start bij RTL: transfergoeroe Fabrizio Romano deze maand in de uitzending

8 augustus 2022

Maandagavond begint het nieuwe seizoen van voetbaltalkshow VTBL. De talkshow was 2 jaar geleden voor het laatst te zien, maar is in een nieuw jasje gegoten en kent nieuwe presentatoren en analisten. De uitzendingen beginnen goed, want in augustus zal de Italiaanse 'transfergoeroe' Fabrizio Romano elke uitzending te zien zijn via een videoverbinding.


De 'nieuwe' voetbalshow van RTL kan bovendien rekenen op actuele voetbalbeelden van onder meer de Champions League, omdat die rechten in het bezit zijn van RTL. De presentatie is in handen van Frank Evenblij en Simon Zijlemans die, elk op hun eigen avond, de lijnen zullen uitzetten.

Analisten
Theo Janssen, Jan Boskamp, Hedwiges Maduro, Anouk Hoogendijk, Aad de Mos en Ron Vlaar zullen de vaste roulerende analisten zijn die de opstelling van VTBL compleet maken. Daarnaast schuiven er elke uitzending wisselende gasten aan.

'Ik weet waarom VTBL vorige keer faalde'
Janssen vertelt tegen het ANP wel te weten waarom VTBL in 2019 van de buis verdween: "Het was voorheen heel lastig om te praten over iets wat er in een wedstrijd gebeurd was, terwijl je er geen beelden bij kon laten zien. Dat hoorden we indertijd ook veel terug van kijkers, dat ze dat toch wel misten." Johan Derksen is overigens niet overtuigd, want hij denkt dat VTBL opnieuw zal falen.

Veronica Offside
Zijn Vandaag Inside-collega Wilfred Genee presenteert overigens vanaf 15 augustus op dezelfde dag en tijd het nieuwe Veronica-programma Veronica Offside, een regelrechte concurrent van VTBL dus.

Uitzending
VTBL is vanaf maandag 8 augustus elke maandag en vrijdag te zien bij RTL 7 om 20.30 uur.