VVV moet op zoek naar troonopvolger: De Koning stopt na dit seizoen

23 februari 2021

BSR Agency

Hans de Koning vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer van VVV-Venlo. Dat maakten de Limburgse eredivisionist dinsdag bekend. De Koning was sinds 1 januari 2020 werkzaam als hoofdtrainer in Venlo.


De Koning over zijn vertrek: "Ik heb de afgelopen periode met ontzettend veel plezier bij VVV-Venlo gewerkt en samen met staf en spelers een aantal mooie resultaten geboekt waar we trots op mogen zijn. De club en de sfeer die er heerst, het is écht een warm nest", vond hij.

"Maar soms moet je de keuze maken om een nieuwe stap te zetten. Om je op persoonlijk vlak verder te kunnen ontwikkelen. En ik heb zo mijn eigen ambities. Die ga ik in een andere mooie uitdaging proberen te verwezenlijken. Maar club en supporters hoeven zich geen zorgen te maken: alle energie en focus ligt bij mij op het goed ten einde brengen van dit bijzondere seizoen."

Hoge pieken, diepe dalen
De Koning kwam als opvolger van de vertrokken Robert Maaskant binnen bij VVV. Hij voorkwam dat de club degradeerde - mede door de coronastop - en plakte er nog een jaartje aan vast.

Dit seizoen verliep heel vaag. Er werd met 13-0(!) verloren van Ajax, een absoluut dieptepunt in de historie van de club, maar ze staan ook in de halve finale van de KNVB-beker. Aan de hand van topscorer Georgios Giakoumakis klom VVV in januari uit het dal en inmiddels staat de ploeg op een 14e plek in de Eredivisie met een gat van punten naar de nummer 16.

Door het vertrek van De Koning moet Venlo op zoek naar een troonopvolger. Wellicht is Ledley King (assistent-trainer van Tottenham Hotspur) een optie om toch een beetje in de sfeer van het koningshuis te blijven.