VVV na de 0-13 nu naar Amsterdam: ‘We zullen zelf iets moeten doen’

12 mei 2021

Getty
De 0-13 op het scorebord op 24 oktober in Venlo.

Een nederlaag uit bij Ajax zou voor VVV-Venlo donderdag mogelijk al degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie kunnen betekenen. Zeker is dat echter niet. Daarom wil trainer Jos Luhukay ook niet gaan rekenen.


"Ik hoor die scenario's elke dag. Maar we zullen, hoe moeilijk het ook is, zelf een prestatie moeten leveren om bij Ajax voor een verrassing te zorgen"

Focus op eigen team
"Daar moeten we voor gaan", vervolgt Luhukay. "Ik kijk donderdag dan ook puur naar ons eigen team en ben tijdens de wedstrijd niet bezig met de tussenstanden bij andere duels. Na de wedstrijd zien we wel hoe het is gegaan op de andere andere velden."

Revanche voor 0-13?
Eerder dit seizoen verloren de Limburgers op eigen veld met 0-13 van Ajax. Dat de Amsterdamse club al kampioen is en zelfs enkele spelers op vakantie stuurde zegt Luhukay weinig: "Ik weet niet precies wie er morgen allemaal gaan spelen bij Ajax, maar ze hebben zoveel kwaliteiten. Ook in de breedte bij jongens die gedurende het seizoen minder hebben gespeeld. Dus we zullen zelf iets moeten doen. Dan weten we dat we op de slotdag nog kansen hebben."

Vooralsnog staat VVV 1 na laatste in de Eredivisie, met 1 punt voorsprong op ADO Den Haag. De achterstand op Emmen bedraagt 1 punt, die op Willem II 2 punten.