VVV stijgt naar 5e plek na winst op ADO, Groningen blijft verliezen

admin • 18:47, 21-10-2018 / Laatste Update: 03:54, 07-01-2024

VVV heeft op de ranglijst van de Eredivisie een reuzensprong gemaakt. De Limburgse formatie van trainer Maurice Steijn versloeg zondagmiddag in De Koel ADO Den Haag met 2-0 en steeg daardoor van de 9e naar de 5e plek. Heracles blijft het ook goed doen. De ploeg won van het lijdende FC Groningen.

Bij VVV maakte Patrick Joosten indruk met zijn snelle dribbels. Hij werd al na een minuut neergehaald in de 16 en een penalty volgde. De Togolese Duitser Peniel Mlapa maakte vervolgens overtuigend zijn 1e eredivisiedoelpunt. In de slotminuten maakte Jay-Roy Grot de 2-0 voor de Venlonaren.

Heracles blijft 4e

Heracles Almelo heeft niet voor het eerst dit seizoen een vrij ruime overwinning geboekt. De tegenstander was het noodlijdende FC Groningen. De bezoekers, die als nummer 17 in de Eredivisie slecht zijn begonnen aan het seizoen, kwamen nog wel op voorsprong door Mimoun Mahi. Hij schoot koeltjes raak na een kwartier spelen. Nog voor rust maakte Adrian Dalmau gelijk en de aanvaller van Heracles schoot één minuut na rust direct de 2-1 binnen.

Kuwas-show

Daarna liep Heracles nog verder uit naar 4-1: Brandley Kuwas scoorde eerst na een counter, om in blessuretijd ook nog een vrije trap binnen te schieten. De uitslag is daarmee misschien een beetje geflatteerd, maar de zege op het verdedigende FC Groningen was zeker verdiend.

5e thuiszege

Heracles won zo ook de 5e thuiswedstrijd dit seizoen en blijft 4e in de Eredivisie met 19 punten. FC Groningen blijft 17e met pas 4 punten uit 9 duels. Een dramatische start van het seizoen voor de ploeg van trainer Danny Buijs, die pas sinds dit seizoen aan het roer staat in Groningen.