VVV stunt met overwinning in en tegen Utrecht

admin • 18:35, 25-08-2019 / Laatste Update: 02:16, 08-01-2024

VVV-Venlo heeft een weinig voldoening gevende middag wel afgesloten met 3 punten tegen FC Utrecht. De ploeg van Robert Maaskant stond met de rug tegen de muur, maar trok toch een overwinning over de streep. Na 10 minuten blessuretijd stond er 1-2 op het scorebord.

VVV had de zege vooral te danken aan de 19-jarige middenvelder Evert Linthorst, die vorige week al scoorde tegen Ajax. VVV timmerde de boel dicht in Utrecht en sloeg 2 keer toe in de omschakeling. Na 37 minuten kopte Linthorst een voorzet van Roel Janssen achter doelman Maarten Paes; 7 minuten later werkte hij een voorzet van Peter van Ooijen binnen.

Kamphuis wat doe je nu

Na rust bracht trainer John van den Brom aanwinst Adrián Dalmau, die voor het eerst fit was bevonden. Al snel verzilverde hij een penalty na sloom uitverdedigen van Danny Post, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis trok die na lang VAR-beraad in wegens een eerdere buitenspelsituatie. Na een uur spelen werd een goal van Issah Abass afgekeurd, ook wegens buitenspel.

Weer afgekeurd

Dalmau maakte een kwartier voor tijd toch de 1-2. FC Utrecht bleef aandringen en kreeg via invallers Vaclav Cerny en Jean-Christophe Bahebeck grote kansen op een punt. De goal kwam er in blessuretijd toen Dalmau een voorzet afmaakte, maar Kamphuis zag een overtreding en keurde voor de 2e keer vanmiddag een Utrechts doelpunt af.