VVV Venlo-FC Groningen: van spektakel in eerste kwartier naar zaadpot eerste klas

Martijn Baars • 22:55, 16-02-2018 / Laatste Update: 07:49, 07-01-2024

We gingen er even lekker voor zitten: VVV-Venlo tegen FC Groningen. Zéker toen er na anderhalve minuut al gescoord werd. Maar na een lekkere openingsfase in Limburg, werd het een klassieke zaadpot. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Vito van Crooy zorgde binnen 2 minuten voor de openingsgoal. Hij schoot na 1 minuut en 34 seconden de bal vanaf randje 16 tegen de touwen. FC Groningen maakte snel gelijk, want binnen het kwartier stond het 1-1. Ritsu Doan schoot, ook van randje 16, de bal achter VVV-doelman Unnerstall.

Daarna veranderde het potje heel snel in een zaadpot. Weinig kansen, met in totaal maar 6 schoten op doel. Röseler van VVV was nog het dichtst bij een goal, maar hij kopte op de lat. Daardoor bleef het 1-1.