VVV-Venlo wil plastic veld verruilen voor natuurgras: ‘We onderzoeken de mogelijkheden’

19 augustus 2019

BSR Agency

Er komt mogelijk goed nieuws voor de kunstgrashaters. VVV-Venlo onderzoekt namelijk de mogelijkheid om vanaf volgend seizoen weer op natuurgras te spelen. Dat bevestigde technisch manager Stan Valckx tegenover Voetbal International.


De laatste jaren was er forse kritiek op de 'plastic rommel' van VVV-Venlo. Zo ergerde Feyenoorder Nicolai Jørgensen zich groen en geel aan het kunstgras en was ook Dusan Tadic niet te spreken over het veld. "Ik denk dat dat niet goed is voor het Nederlands voetbal", sprak hij na afgelopen zaterdag.

Opvallend
"Het valt me op dat de discussie over ons veld altijd oplaait rondom de wedstrijden tegen Ajax. Dan wordt er ineens een soort campagne gevoerd. Edwin van der Sar begon er in de bestuurskamer ook 10 keer over", aldus Valcks. "Wijzelf willen dus óók graag overstappen. De roep om natuurgras wordt intern steeds groter en breder. We hebben er nog geen klap op gegeven, maar we onderzoeken de mogelijkheden."

Wie spelen er nog op kunstgras?
RKC Waalwijk ruilde begin dit seizoen het kunstgras in voor het gewone gras. Er spelen nu nog 6 teams in de Eredivisie op 'nepgras': Heracles Almelo, PEC Zwolle, Sparta Rotterdam, FC Emmen, ADO Den Haag en dus VVV-Venlo. Een groot deel van die teams zoekt naar een oplossing om het kunstgras te verruilen voor gewoon gras.