VVV wint Limburgse derby van MVV en nadert kop van Keuken Kampioen Divisie

Eimert Pruis • 20:47, 09-10-2021 / Laatste Update: 10:11, 07-01-2024

De Limburgse derby tussen VVV-Venlo en MVV is een prooi geworden voor de thuisploeg. In De Koel won de ploeg van Jos Luhukay met 2-0 van de club uit Maastricht.

Het verschil tussen VVV en MVV bedroeg slechts 1 punt. Ook op het veld waren de verschillen klein in een sfeervol stadion in Venlo. Er waren kansen over en weer, fouten werden gemaakt en (harde) overtredingen begaan. In een levendig duel kwam de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong dankzij een rake kopbal Tristan Dekker. De verdediger kreeg hulp van de doelman van MVV, omdat Thijmen Nijhuis te laat uitkwam. Dekker knikte raak uit een vrije trap: 1-0.

Vlak na rust kreeg MVV een uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen, maar Mitchy Ntelo schoot een rebound voor open doel tegen de lat. Een Maastrichtse treffer bleef uit ondanks het slotoffensief.  De thuisploeg profiteerde van de ruimtes die MVV achterliet. Dat leidde in de 86ste minuut tot de 2-0 van Carl Johansson. Bij MVV was het geloof verdwenen, VVV wilde nog een 3e treffer achter Nijhuis prikken maar slaagde daar niet in.

Zo klom de ploeg van Luhukay naar de 6e plek, op 2 punten van koploper FC Volendam. MVV staat 13e.