WAANZIN! Reza Ghoochannejhad debuteert met 4 goals in 28 minuten voor PEC

admin • 16:08, 15-09-2019 / Laatste Update: 01:22, 05-01-2024

PEC heeft zondag dik gewonnen van RKC Waalwijk. In Zwolle werd het 6-2, met als grote man Reza Ghoochannejhad.

Na 26 minuten spelen kwam de thuisclub op voorsprong. Iliass Bel Hassani kreeg de bal voor zijn voeten, twijfelde niet en schoot in de verre hoek.

RKC buigt het om

Lang kon PEC niet van de voorsprong genieten, want 2 minuten later lag de gelijkmaker al aan de andere kant in het net. Melle Meulensteen haalde van een metertje of 30 vernietigend uit en zag de bal in de kruising verdwijnen. Zeker een kanshebber voor doelpunt van het jaar!

Luttele minuten later werd het nog mooier voor RKC. De Waalwijkers bogen het helemaal om dankzij Clint Leemans. Een voorzet van hem werd door iedereen gemist en plofte het doel in.

Koning, keizer, Reza

PEC moest dus wat doen en bracht aan het begin van de 2e helft een nieuwe man binnen de lijnen: Reza Ghoochannejhad. Hij maakte hiermee zijn de debuut voor de Zwollenaren en zal dat nooit meer vergeten.

Reza was namelijk 4 keer trefzeker! Eerst in de 60e minuut, daarna in minuut 81 en ook in minuut 83 zette hij zijn naam op het scorebord. Maar een onvervalste hattrick was niet genoeg voor de Iraniër. 2 minuten voor tijd scoorde hij namelijk zijn 4e treffer van de middag.

Primeur

Reza is de 1e speler in de eredivisie-historie die als invaller 4 keer scoort. Daarnaast is hij ook de 1e speler die 4 keer scoort bij zijn debuut voor een club in de eredivisie.

Slotakkoord

Het slotakkoord was voor Gustavo Hamer. In de blessuretijd bepaalde hij de eindstand: 6-2.