Waarom Ajax niet zo blij is met de stunts van Olympique Lyon in de Champions League

7 augustus 2020

BSR Agency
groepsfase ajax olympique lyon champions league

Olympique Lyon zorgde voor een stunt door in Turijn de kwartfinale van de Champions League te halen. De Franse ploeg schakelde dankzij Memphis Depay Juventus op basis van uitgoals uit. Een mooie stunt, die iedereen kan waarderen (het grote geld verliest een keer). Maar bij Ajax zijn ze niet zo blij. Zeker niet nadat Lyon ook nog Manchester City uitschakelde.


Ajax wacht nog altijd op de uitslag van dit Champions League-seizoen om te weten of het de voorrondes in moet of meteen naar de groepsfase van de nieuwe editie mag. De Nederlandse ploeg is namelijk afhankelijk van wie de winnaar wordt.

Afhankelijk van de winnaar
Want de nummer 1 van Nederland, door de KNVB bij de UEFA aangemeld als de club die het recht heeft op het 'beste' Champions League-ticket', is alleen zeker van de groepsfase als de winnaar van dit jaar zich ook via de nationale competitie al heeft geplaatst.

7e in de Ligue 1
En juist dat is bij Lyon niet het geval. De ploeg werd teleurstellend 7e en mag dus Europa niet in. Tenzij het de Champions League wint, want dan plaatst Lyon zich automatisch voor de groepsfase van het nieuwe seizoen. En dat betekent dat Ajax alsnog de voorronde in moet.

Winnen
Let wel: Lyon moet de Champions League WINNEN om Ajax nog dwars te zitten. Dan moet het nog gek lopen... maar je weet het nooit.