Waarom Batistuta nooit naar Real ging: ‘Het scoren zou me gaan vervelen’

25 februari 2019

Getty Images

Weinig spitsen scoorden in de jaren '90 makkelijker dan Gabriël Batistuta. Maar terwijl alle topclubs in Europa de Argentijn wilde hebben, bleef de hij in Toscane.


,,Ik heb er nooit van gehouden om de grote man te zijn bij een ploeg, want dan krijg je alleen maar extra verantwoordelijkheden'', vertelde de spits op het American Business Forum.

Vervelen
,,Ik kon naar Real Madrid, AC Milan en Manchester United. Als ik bij Real Madrid zou spelen, dan had ik daar misschien wel 200 keer gescoord, maar dat zou me ook gaan vervelen.''

Big Boys
Batistuta besloot dus lang in Florence te blijven. Hier degradeerde hij 1 keer en won hij 1 beker en 1 supercup. Met 168 goals in 269 wedstrijden werd hij wel een van de beste spitsen van de wereld. ,,Grote prijzen heb ik misschien niet gewonnen, maar ik zie mezelf wel als een winnaar. Ik heb Fiorentina kunnen helpen mee te doen met de grote jongens.''

Scudetto
In 2000 vertrok Batigol naar Roma, waar hij voor de enige landstitel uit zijn carrière zorgde. Het is de 3e en nog altijd laatste Scudetto voor de Romeinen.