Waarom Gosens nog helemaal geen keuze heeft gemaakt tussen Oranje en Duitsland

31 maart 2020

Lapresse Marcella Gastini

Italiaanse media waren er 100 procent van overtuigd: Robin Gosens laat Oranje links liggen en kiest voor een interlandcarrière bij Duitsland. Maar is dat wel zo? Nee is daarop het antwoord. Gosens zit namelijk al wekenlang in zijn huis opgesloten en mag niks zeggen tegen de media.


De linksback van Atalanta woont namelijk met zijn vriendin en hond in Bergamo. Bewoners van die plaats mogen hun huis niet uit vanwege de coronacrisis - Bergamo is het zwaarst getroffen door het coronavirus. Door die hele situatie mag Gosens zijn mond niet opendoen tegen media.

Zwijgen
Gosens mag niet praten over de pandemie, maar ook niet over voetbal. Eerder gaf Gosens al aan dat het altijd een droom is geweest om in de Bundesliga en voor Duitsland te mogen voetballen. Hij is geboren en getogen in Emmerich, vlakbij de Nederlandse grens.

Nederland blijft optie

Gosens begon zijn voetbalcarrière bij FC Dordrecht en speelde verder voor onder meer Vitesse en Heracles Almelo. De linksback spreekt vloeiend Nederlands, heeft een Nederlandse vader en dus ook een Nederlands paspoort. Oranje blijft dus zeker een optie voor hem. Maar de verdediger heeft nog geen uitnodiging gehad van bondscoach Ronald Koeman.

Gosens zat niet bij de voorselectie van de oefeninterlands van Oranje tegen Amerika en Spanje (beide afgelast in verband met coronavirus). Joachim Löw, de grote man van die Mannschaft, had nog geen voorselectie gemaakt, maar de geruchten gaan dat Gosens dicht tegen de selectie aanzat. Als dat in de nabije toekomst ook zo is, dan is de keus voor Duitsland wel gemaakt.