Waarom heeft Youness Mokhtar nog geen club? ‘Denk dat Marokkaanse afkomst rol speelt’

3 december 2021

ProShots

Youness Mokhtar (30) zit sinds eind vorig seizoen zonder werkgever. De linksbuiten kwam tot vorige zomer uit voor ADO Den Haag.


In het verleden kende hij 2 mooie periodes bij PEC Zwolle. Mokhtar wil best terug naar die club en bood zichzelf meerdere keren aan bij de directie. "Aan het begin van het seizoen werd gezegd dat er geen plek meer was in de selectie, vervolgens werden Leandro Fernandes en Ryan Koolwijk wel gehaald", zegt hij tegen de NOS.

"Wat mij steekt, is dat ik niet eens mag meetrainen. Toen ik nog speelde, was meetrainen nooit een probleem. Er kwamen jongens uit alle windstreken."

Moeilijk
De in Utrecht geboren Mokhtar denkt te weten waar het wringt. "Volgens mij worden jongens die van Marokkaanse afkomst zijn snel als moeilijk bestempeld. Het is toch opvallend dat ook een jongen als Nasser El Khayati, die ook zijn sporen in de eredivisie heeft verdiend, niet aan een club kan komen."

PEC
Een woordvoerder van PEC Zwolle heeft dit te zeggen: "Het klopt dat hij zich heeft aangeboden bij ons. Het verhaal was dat hij jongere jongens beter zou kunnen maken, maar we hebben met Kostas Lamprou, Ryan Koolwijk en Bram van Polen genoeg ervaren spelers in de groep."

"We willen nu geen grotere (trainings)groep om onrust in de selectie te voorkomen. We kunnen ons niet vinden in de discriminatie-aantijgingen."