Wauw: Specialist Isak schrijft geschiedenis in Eredivisie met 3 benutte penalty's tegen Fortuna

BSR/Agency

admin • 21:27, 30-03-2019 / Laatste Update: 22:46, 12-12-2023

Alexander Isak was de grote man voor Willem II op de zaterdagavond. Hij maakt een wel heel bijzondere hattrick! Alle 3 de ballen schoot hij perfect vanaf 11 meter binnen. De Tilburgers wonnen dankzij de 3 strafschoppen en een rode kaart aan de kant van Fortuna met 3-2.

Andrija Novakovich opende de score voor Fortuna na 32 minuten voetballen. Vlak voor rust begon Isak aan zijn opmerkelijke reeks toen scheidsrechter Allard Lindhout voor het eerst die avond naar de penaltystip wees.

Isak is de 1e speler ooit die 3 pingels in 1 Eredivisie-wedstrijd benut. In de 44e minuut schoot hij zijn 1e van de avond binnen. Toen kwam Fortuna na rust nog op 1-2 voorsprong in de 53e minuut door Branislav Ninaj , maar daar trok Isak zich niks van aan.

Strafschoppen helpen Willem II langs Fortuna

Koelbloeding schoot hij in de 58e even later in de 61e minuut een penalty binnen. Zo zette hij zijn ploeg voor het eigen publiek weer op voorsprong.

Dankzij de stalen zenuwen van Isak komt Willem II op een voorlopige 8e plaats met 37 punten uit 27 wedstrijden. De Limburgers blijven op 29 punten staan.