We voetballen weer in Nederland: FC Utrecht wint verdiend van AZ

BSR Agency

Robert Hüsken • 21:45, 01-08-2020 / Laatste Update: 19:07, 13-12-2023

Het ‘Eredivisie Comeback’-duel FC Utrecht – AZ was het voorgerechtje voor de competitiestart op 12 september, als hetzelfde affiche op de agenda staat. Deze zaterdag was FC Utrecht de verdiende winnaar (1-0).

De Domstedelingen begonnen met trainen op 6 juli en zijn een stuk langer bezig met de voorbereiding dan AZ (19 juli). De ploeg van trainer John van den Brom was ook een stuk beter op elkaar ingespeeld dan die van AZ. FC Utrecht controleerde de complete eerste helft en kwam binnen 10 minuten verdiend op voorsprong via Simon Gustafson, die een voorzet van Gyrano Kerk achter Marco Bizot werkte.

Legio kansen kreeg de thuisploeg om die voorsprong te vergroten in de eerste helft, met name via spits Adrián Dalmau die nog niet helemaal scherp was.