Wederom veel goals bij een wedstrijd van Feyenoord, dat moeizaam wint

Bart van der Wijst • 18:23, 24-10-2021 / Laatste Update: 08:17, 07-01-2024

Wedstrijden waarin Feyenoord meespeelt dit seizoen stellen voorlopig nog niet teleur. Ook zondagmiddag tegen SC Cambuur was het wederom vermakelijk, al zal trainer Arne Slot daar anders over denken. Zijn ploeg won wel, met 3-2.

Het was maar de vraag hoe Feyenoord aan het duel begon, nadat het midweeks tegen Union Berlin speelde. Eerder dit jaar ging het na Europese wedstrijden mis tegen FC Utrecht (3-1 verlies) en Vitesse (2-1 verlies).

Volop goals

Ook tegen Cambuur was het begin niet echt denderend. De ploeg had wel het meeste balbezit, maar kreeg ook een tegentreffer om de oren. Na een counter schoot David Sambissa hem knap achter Justin Bijlow. Lang kon het Cambuurpubliek niet feestvieren, want na een afgemeten voorzet van Marcus Pedersen kopte de piepkleine Bryan Linssen raak.

Nog voor rust kwam Feyenoord op voorsprong via Fredrik Aursnes. De Rotterdammers waren net wat alerter dan hun tegenstander en scoorden. Snel na rust kwam Cambuur overigens alweer langszij. De 2-2 was bijna een kopie van de 1-0. Weer was Sambissa de afmaker na een vlijmscherpe counter na balverlies van Feyenoord.

Winst en 3 punten

Ook dit keer konden de juichende en zingende fans van Cambuur niet genieten. Oranje-international Tyrell Malacia scoorde na een fraaie uithaal de 3-2. Dat bleek ook de winnende treffer. Cambuur kon aanvallend geen vuist maken en Feyenoord profiteerde niet van de ruimte achterin bij de Friezen.

Daarom mag Feyenoord 3 punten bijschrijven en wipt het op de ranglijst over Willem II heen en staat nu 4e met 19 punten. De Rotterdammers hebben wel een wedstrijd minder gespeeld dan de top-3.