Weer fitte ex-captain Joël Veltman over concurrent Nous Mazraoui: ‘Hij doet het heel goed’

11 januari 2019

BSR

Ajacied Joël Veltman weet dat het een lastig karwei wordt voor hem om zich terug in de basisopstelling van zijn ploeg te knokken. Vervanger en concurrent Noussair Mazraoui speelt erg goed, erkent ook voormalig aanvoerder Veltman.


Dit laat de rechtsback weten aan Ajax Showtime. "Hij scoort regelmatig, doet het goed, krijgt mooie cijfers waardoor hij vaak terecht in het team van de week staat. De trainer wil dat verdedigers naar voren gaan. Ik kan hem alleen maar complimenten geven."

Koude bedoening
In de tussentijd kon Veltman geen minuten maken bij Jong Ajax: de regels laten dit niet toe omdat hij te oud is. Deze regel wil Veltman graag aanvechten. "Omdat ik het raar vind dat iemand na 5 maanden blessureleed geen ritme op kan doen." Dat aanvechten doet hij niet voor zichzelf. "Dat ik daar wat mee ga doen, is voor de jongens van de toekomst."

Warm thuis
In zijn periode in de lappenmand werd Veltman vader. "Daardoor ga je beter relativeren, maar het is niet dat ik ineens een stuk volwassener ben geworden ofzo. Voetbal is mijn alles, maar mijn vrouw en kind zijn dat ook. Dat moet nu eenmaal samengaan en is te managen. Als ik die lach van die kleine zie, ben ik alles vergeten."