Weer een hoofdrol voor de VAR bij laat gelijkspel tussen Fortuna en Heracles

BSR/SOCCRATES

admin • 16:34, 11-08-2019 / Laatste Update: 09:48, 08-01-2024

Fortuna Sittard heeft met wat geluk een punt overgehouden aan het thuisduel met Heracles Almelo. In Limburg werd het 1-1. De gelijkmaker van Fortuna viel pas in de 6e minuut van de blessuretijd, vanuit een penalty.

Na een klein uur had Silvester van der Water Heracles op voorsprong gezet. Mohammed Osman zette Van der Water met een schitterende pass voor doelman Alexei Koselev. Van der Water was vervolgens net iets eerder bij de bal dan de keeper en schoot de bal met links in het lege doel.

Hands

Heracles leek af te stevenen af op een 1-0-zege, maar diep in extra tijd maakte Mauro Júnior hands in de 16. De glijdende Braziliaan kreeg de bal licht tegen zijn arm, hij leek er niets aan te kunnen doen, maar scheidsrechter Kevin Blom wees naar de stip. Mark Diemers schoot vervolgens raak vanaf 11 meter.

4-0

Beide clubs waren het seizoen begonnen met een 4-0-nederlaag. Fortuna was kansloos bij AZ, Heracles werd thuis overklast door Heerenveen.