Weg ermee! AZ strooit met stadionverboden na vechtpartijen met West Ham United-fans

25 mei 2023

Pro Shots

AZ heeft een flinke groep aan supporters een stadionverbod gegeven naar aanleiding de ongeregeldheden bij het thuisduel tegen West Ham United in de halve finales van de Conference League. Liefst 43 supporters komen het stadion niet meer in.


AZ meldt dat het niet bij deze 43 stadionverboden hoeft te blijven. De club legt mogelijk meer stadionverboden op. De autoriteiten zijn ook nog bezig met een strafrechtelijk onderzoek. Ook kwamen 10 verdachten op tv bij het programma Opsporing Verzocht.

Vlag aan hoofdtribune
De vlam sloeg vorige week donderdag in de pan na het laatste fluitsignaal. West Ham kegelde AZ uit de Conference League en woedende fans braken door het hekwerk heen om vervolgens een vak aan te vallen waarin veel familieleden en vrienden van de voetballers van de Engelse club naar de wedstrijd keken. De reden dat het ontspoorde is volgens een advocaat van een aantal verdachten dat een vlag van West Ham aan de hoofdtribune hing. "En dat is absoluut not done", zegt hij.

Zondag komt PSV op bezoek in Alkmaar voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De gemeente heeft aangekondigd maatregelen te treffen. Welke, dat is nog onbekend.