Weghorst kopt AZ in heerlijk bekerduel voorbij MVV

Bart van der Wijst • 00:36, 20-09-2017 / Laatste Update: 20:28, 07-01-2024

AZ is door naar de laatste 32 van de KNVB-beker. In de Geusselt was - gelegenheidsaanvoerder - Wout Weghorst de grote meneer bij de uitploeg. Met 2 goals en 1 assist maakte hij een einde aan de bekerdromen van MVV, dat knap weerstand bood. In Maastricht werd het 2-3 voor de eredivisionist.

Al na 7 minuten scoren stond AZ op voorsprong. Weghorst kopte goed terug uit een corner en Pantelis Hatzidiakos schoot raak uit de draai. Hij speelde voor Ron Vlaar, die rust kreeg.

MVV geeft niet op

Ondanks de vroege goal konden de Alkmaarders niet naar adem happen. MVV, nummer 2 in de Jupiler League, deed er alles aan om langszij te komen. Dat deed het ook, na ruim een half uur spelen. Een goede corner werd afgeleverd op het hoofd van Samy Mmaee, die hard raak kopte achter de kansloze Marco Bizot.

Toch gingen we niet met die stand rusten. Even voor rust was het Weghorst die slim voor zijn directe tegenstander kwam en knap raak schoot.

Woutje de man

Ook in het 2de bedrijf nam MVV geen gas terug. Met man en macht ging het op zoek naar de - enigszins verdiende - gelijkmaker. Weer kregen de Maastrichtenaren er een, door wéér Mmaee. Uit nogmaals een corner knalde hij de 2-2 binnen. Daarna kreeg Marvin Ogunjimi dé kans op 3-2, maar hij faalde oog-in-oog met Bizot.

Ruim 10 minuten voor tijd was het Weghorst, die na een knappe actie van Alireza Jahanbakhsh raak knikte. Pech voor een dapper MVV.