Wervelend Ajax uiteindelijk eenvoudig langs sc Heerenveen

BSR

Trevor Wagener • 22:22, 14-09-2019 / Laatste Update: 07:26, 08-01-2024

In de eredivisie had Ajax in haar eigen Johan Cruijff Arena weinig moeite met sc Heerenveen. Ondanks dat de Friezen in de 1e helft stug begonnen en gevaarlijk waren in de tegenstoot, klapten de Amsterdammers er eenvoudig overheen: 4-1.

Na een kwartier kwam Ajax op voorsprong via Dusan Tadic. Hij veranderde een vrije trap van Klaas Jan Huntelaar dermate van richting waardoor Heerenveen-goalie Warner Hahn volstrekt kansloos was. Hierna leek Heerenveen de wedstrijd om te buigen: Jens Odgaard maakte op aansgeven van Mitchell van Bergen de verdiende 1-1.

VAR-moment

Odgaard tekende daarna ook voor de 1-2, maar die goal werd afgekeurd op aanraden van de VAR omdat er eerder al een overtreding was gemaakt. Kort voor rust kopte uitblinker Nico Tagliafico Ajax uit een corner alsnog op voorsprong.

In de 2e helft ging Ajax doodleuk verder met domineren, drukte het Heerenveen naar achter en dicteerden zij het spel. Dit resulteerde in de 1e eredivisie-goal van verdediger Perr Schuurs. Uit een mooie cornervariant kon hij in compleet vrije positie de bal bij de 2e paal binnentikken: 3-1.

In kannen en kruiken

Kort voor het uur was de wedstrijd beslist. Na een magistrale lange pass van Hakim Ziyech scoorde Tagliafico met een volley vanuit de lucht voor de 4-1. 10 minuten voor tijd had David Neres de 5-1 op zijn slof, maar zijn schot belandde op de paal.