Dit weten we met nog 45 minuten Eredivisie-voetbal te gaan

Brian Vesseur • 17:16, 06-05-2018 / Laatste Update: 14:50, 12-12-2023

In de laatste speelronde van de Eredivisie worden alle wedstrijd tegelijk gespeeld. Er kan namelijk nog van alles gebeuren en dan moet het zo eerlijk mogelijk blijven. Ondertussen zijn we 45 minuten onderweg en kunnen we al wat dingen concluderen.

Topscorer

Het is enorm spannend in de strijd om de topscorerstitel. Alireza Jahanbakhsh heeft 1 keer gescoord en staat op 19 treffers, maar Björn Johnsen heeft er ook al 2 in liggen en staat daarom ook op 19. Hirving Lozano (17) moet in de 2e helft een hattrick maken namens PSV om topscorer te worden.

Play-offs

ADO Den Haag staat 3-0 voor tegen Roda JC en staat virtueel gezien 7e in de Eredivisie. Nummer 8 sc Heerenveen staat namelijk achter tegen Feyenoord, terwijl PEC Zwolle ook tegen een achterstand aankijkt op bezoek bij AZ. De nummer 8 mag wel meedoen om de play-offs, PEC op het moment dus niet. Weten de Zwollenaren de achterstand om te buigen naar een voorsprong, dan zijn de play-offs ook nog niet zeker. Ook het doelsaldo moet dan nog beter zijn dan dat van ADO.

Ajax

Ajax staat op een pijnlijke 1-0 achterstand tegen Excelsior. De Rotterdammers kwamen in eigen huis op voorsprong door een eigen doelpunt van Matthijs de Ligt. De jonge verdediger speelde de bal door de lucht terug naar Kostas Lamprou, die de bal niet kon aannemen. De Griekse doelman - die mocht spelen omdat Ajax niks meer heeft om voor te spelen - kon niks anders dan er naar kijken.