Wie is Bjorn Meijer, de man met een ‘grote toekomst’ in het verschiet?

29 september 2022

Getty Images
bjorn-meijer-club-brugge

Club Brugge betaalde deze zomer 6 miljoen euro aan FC Groningen voor Bjorn Meijer. Het ging héél snel met de 19-jarige linksback. Nog voor hij er een compleet had op zitten bij Groningen, hing de Belgische club al aan de lijn. Wat mogen we van Meijer verwachten?


Wie is Bjorn Meijer?


Vorig seizoen speelde Meijer in de 2e seizoenshelft alles bij FC Groningen. En als hij dan werd gewisseld, was het na de 75e minuut. In totaal kwam hij tot 23 wedstrijden in de Eredivisie, omdat hij in de 1e seizoenshelft bijna niet in actie kwam. Logisch ook, aangezien hij in maart 2022 pas 19 jaar werd.

LEES OOK: Definitieve selectie Jong Oranje bekend: 4 debutanten geselecteerd voor oefenwedstrijden

Dit seizoen is Meijer gewoon keihard basisspeler bij Club Brugge. Hij maakt nog lang niet altijd 90 minuten, maar begon pas 2 keer dit seizoen - in alle competities - niet in de basis. Zijn 1e wedstrijd voor Club Brugge leverde overigens direct een prijs op: de Belgische Supercup tegen KAA Gent. Meijer speelde 83 minuten mee als linkermiddenvelder: 1-0.

Meijer & Buijs
Komend weekend speelt Meijer tegen KV Mechelen, waar Danny Buijs de trainer is. De afgelopen jaren was Buijs de trainer van Groningen, de oude club van Meijer. Tegen Voetbal International zegt Buijs: "Een linksbenige verdediger die goed kan voetballen, fysiek in orde is en een geweldig loopvermogen bezit. Als hij zich bij Club Brugge op deze weg doorontwikkelt ben ik heel benieuwd hoe ver hij het gaat schoppen. Zijn profiel is fantastisch."

Jong Oranje
Meijer debuteerde op dinsdag 27 september bij Jong Oranje. Hij deed een helft mee tegen de leeftijdsgenoten van Roemenië.