Wie zich straks in het stadion niet houdt aan coronaregels, riskeert stadionverbod

2 juli 2020

ANP

Supporters die volgend seizoen de veiligheids- en/of hygiëneregels met betrekking tot het coronavirus overtreden, riskeren een stadionverbod van 3 maanden. Dat is te lezen in de richtlijnen van de KNVB voor komend voetbalseizoen.


De KNVB heeft een 'Richtlijn Termijn Stadionverbod Seizoen 2020/2021' gepubliceerd op de website en daarin valt ook het kopje 'Overtreding van de (aanvullende) veiligheids- en/of hygiënevoorschriften m.b.t. COVID-19' te lezen.

Minimale straf
De straf die daarop staat is een stadionverbod van 3 maanden. Dit is de kortst mogelijke termijn voor een stadionverbod. Je kunt ook een stadionverbod van 3 maanden krijgen als je bijvoorbeeld rookt in het stadion of te lang op de trap blijft staan en zo de doorgang blokkeert.

1,5 meter afstand
Wat de KNVB bedoelt met het overtreden van de regels omtrent het coronavirus is nog niet bekend. De richtlijnen moeten nog worden opgesteld. Premier Mark Rutte was echter wel duidelijk, toen hij bekendmaakte dat er vanaf 1 juli weer supporters welkom zijn in voetbalstadions. "Mensen zijn weer welkom, maar wel op 1,5 meter”, aldus Rutte, die daaraan ook toevoegde dat spreekkoren nog niet zijn toegestaan.