Willem II hard onderuit in Emmen na ongekend spektakel in 2e helft

Soccrates Images

admin • 21:42, 22-02-2020 / Laatste Update: 19:35, 08-01-2024

Een slechte start van het carnavalsweekend voor de supporters van Willem II. De club uit Tilburg ging zaterdagavond hard onderuit in Emmen. Op de Oude Meerdijk was FC Emmen met 4-2 te sterk voor de nummer 4 van de Eredivisie, die de hete adem van de concurrentie in de nek voelt.

Spektakelstuk

Emmen kwam door een kopgoal van Miguel Araujo op voorsprong. Vlak voor rust moest spelmaker Kerim Frei noodgedwongen gewisseld worden met een hamstringblessure. Na de rust maakte Pol Llonch na mooi combinatievoetbal de gelijkmaker, maar lang mocht de nummer 5 van de Eredivisie daar niet van genieten. Het uitverkochte verklede uitvak was amper klaar met vieren, of Michael de Leeuw zette het thuispubliek alweer op de banken.

Amper 1 minuut na de 2-1 zorgde Luka Adzic zelfs voor de 3-1. Mike Trésor Ndayishimiye schoot in de 72e minuut vanuit een penatly de aansluitingstreffer binnen, maar juist op het moment dat de ploeg van Adrie Koster begon te geloven in een punt maakte Peña een einde aan de wedstrijd. Door de 0 punten, moet Willem II goed oppassen voor de concurrentie. Nummer 5 Vitesse kan als het zondag van PSV wint, over de Tilburgers klimmen.

De kracht van de Oude Meerdijk

FC Emmen won de afgelopen weken in Drenthe al van FC Twente (2-0), Heracles (1-0) en Sparta (2-0). Daarvoor speelde het met 1-1 tegen PSV.