Willem II bekert in eigen huis verder ten koste van Heerenveen

Proshots

Trevor Wagener • 23:39, 25-10-2017 / Laatste Update: 18:32, 08-01-2024

Willem II is door in de beker. In eigen huis waren de Tilburgs met 2-1 het Friese sc Heerenveen de baas. Grote man bij de thuisploeg was de veel scorende Spanjaard Fran Sol. Hij tekende na een uur voor de winnende goal.

Beide ploegen lieten in het 1e kwartier nauwelijks iets zien. Een kopbal van Denzell Dumfries op de Willem II-lat liet de wedstrijd losbarsten. Kort daarop was Sol namens de thuisploeg dichtbij de openingsgoal. Nadat scheidsrechter Van den Kerkhof weigerde een pingel toe te kennen aan Heerenveen, werd er met 0-0 gerust.

En los

4 minuten na de pauze werd de ban gebroken. Ben Rienstra scoorde uit een voorzet van Jop van der Linden. De wedstrijd brak opnieuw los: meteen antwoordde Martin Ødegaard met een gevaarlijk schot dat het doel maar net miste. Het Noorse wonderkind had in zijn volgende poging in de 54se minuut wel succes: 1-1.

Mo El Hankouri, die Willem II dit seizoen huurt van landskampioen Feyenoord, was de blikvanger in het Koning Willem II-stadion. De buitenspeler profiteerde na een uurtje van een fout van Lucas Woudenberg en bediende Fran Sol, die probleemloos de 2-1 binnentikte. De ploeg van Erwin van de Looi mocht keeper Mattijs Branderhorst bedanken dat hij de ploeg met geniale reddingen op de been hield en dus verder bekerde.