Willem II maakt knappe comeback bíjna compleet tegen ingekakt Heerenveen

BSR Agency

admin • 17:23, 03-03-2019 / Laatste Update: 07:49, 07-01-2024

Oei! Dat scheelde toch weinig. Bijna had Willem II een knappe comeback gemaakt tegen sc Heerenveen, door een 3-0 achterstand helemaal weg te poetsen. Helaas voor de Tilburgers staan ze nu weer met beide voeten op de aarde. Nadat donderdag nog verrassend de bekerfinale werd gehaald, bleken de Friezen in de Eredivisie net iets te sterk.

Bij rust waren de rapen al gaar voor Willem II. Het stond toen namelijk al 3-0 voor de thuisploeg dankzij Heerenveen-uitblinker Sam Lammers. Met 2 doelpunten (1 vanaf de penaltystip) en een assist kon hij eigenlijk na 3 kwartier al uitgeroepen worden tot man van de wedstrijd. Michel Vlap schoot zijn assist binnen, overigens.

Maar waar Heerenveen in de 1e helft zo stabiel leek, was het in de 2e helft compleet anders. Willem II kwam sterker uit de kleedkamer, à la, maar de Friezen waren simpelweg he-le-maal nergens meer. Binnen 20 minuten hadden de Tilburgers via Alexander Isak en Vangelis Pavlidis de achterstand alweer bijna helemaal weggepoetst. De fans van Heerenveen hadden het inmiddels op een fluiten gezet.

Crowley op de paal!

Nét op het moment dat het de goede kant op leek te gaan voor Willem II, pakte Thomas Meißner een onhandige rode kaart. Opluchting bij Heerenveen, dat zo het spel weer een beetje in handen kon krijgen. Hoewel het voetbal er niet beter op werd, zullen ze in het Noorden maar wat blij zijn dat Crowley in de 85e minuut op de paal schoot. Er mocht nog wel 1 keer gejuicht worden in Friesland: Rienstra schiet in blessuretijd de 4-2 tegen de touwen.