Willem II kan omhoog kijken door prima winst op PEC

admin • 15:25, 12-03-2017 / Laatste Update: 09:18, 07-01-2024

Willem II heeft zondagmiddag een lekkere thuiswinst geboekt op PEC Zwolle. De club was in Tilburg heer en meester in de 1e helft en door doelpunten van Erik Falkenburg en Thom Haye liep het 5 punten uit op de mannen van Ron Jans: 2-0.

Het gat tussen beide teams was vooraf klein: slechts 2 puntjes. En Willem II had duidelijk zin om dat aantal te vergroten. De ploeg van Erwin van der Looi begon gretig en kreeg na 3 minuten al een kans via spits Obbi Oulare, die Fran Sol verrassend op de bank hield. Zijn schot werd door keeper Mickey van der Hart corner getikt.

Weer Falkenburg

PEC kroop na een kwartiertje spelen wat meer uit de schulp en profiteerde bijna van gepruts van Jorden Peters en Anouar Kali, maar echt kansen kreeg het niet. Willem II zocht overduidelijk naar de goal en kreeg die na 23 minuten spelen ook verdiend. Wie anders dan Falkenburg vond het net uit de rebound na een schot van Dicko Koppers: 1-0. Het was alweer de 3e goal in 4 wedstrijden voor de goalgetter van de Tilburgers.

Wel of geen goal?

10 minuten later was Falkenburg héél dicht bij z'n 2e. En we kunnen het moeilijk oordelen, maar eigenlijk had hij de pot in de 35e minuut moeten beslissen. Want na een lekkere voorzet van Joey Croux liet Van der Hart los, waarna Falkenburg leek binnen te koppen. Alleen PEC redde nét op tijd op de lijn. Of toch niet? Enfin, in Tilburg kon scheidsrechter Björn Kuipers geen gebruik maken van doellijntechnologie en hij gaf dan ook geen goal. Maar volgens mij zat-ie er toch echt in. Oordeel zelf maar...

Is de kopbal van Falkenburg nu wel of niet over de doellijn geweest ? Zegt u het maar. Doelpunt niet toegekend. #wilpec pic.twitter.com/CIWyE5SNXZ

— Willem II (@WillemII) 12 maart 2017

Dubbele wissel

Dat Willem II heer en meester was in de 1e helft en de beste helft van het seizoen speelde, zat Jans niet echt lekker. De coach greep daarom al 5 minuten voor rust in met een dubbele wissel. En dat had effect, want na rust was PEC veel beter. Ondanks dat Croux in de 51e minuut een strafschop wilde na licht contact met Django Warmerdam, waren de beste kansen voor de voetballers uit Zwolle.

Lamprou

Vooral Younes Mokhtar, die sterk inviel, was vaak gevaarlijk. Ook Danny Holla kreeg een kans via een kopbal in de bovenhoek en Brock-Madsen was dicht bij een goal, maar steeds was het Kostas Lamprou die Willem II op de been hield. In de laatste 20 minuten werd PEC nóg sterker. Daarom bracht Van de Looi de Spaanse clubtopscorer (9 goals) Sol.

Haye

Die inbreng leverde Willem II geen goals op. PEC werd sterker en sterker en zocht naar de gelijkmaker, maar steeds was Lamprou een sta-in-de-weg. Op basis van de kansen was een gelijkspel verdiend, maar Willem II vocht zich langzaam naar een belangrijke maar minimale winst. En dat harde werken werd in de extra tijd (+5) beloond.

Kali stuurde invaller Thom Haye met een heerlijke pass weg en de snelle middenvelder kwam na een counter 1 op 1 met Van der Hart. Zoals wel vaker maakte Haye geen fout. De invaller besliste de wedstrijd met een keurige lage bal in de verre hoek: 2-0. Willem II komt door de belangrijke winst in het linkerrijtje terecht met 32 punten.

[poules_game teasertext="" team="willem-ii" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]