Willem II wint Brabantse derby in Breda en speelt zich in het hol van de leeuw bijna veilig

Martijn Baars • 16:22, 15-04-2018 / Laatste Update: 02:22, 06-01-2024

Willem II heeft zich uitgerekend tégen aartsrivaal NAC Breda veilig gespeeld. De Tilburgers wonnen in het hol van de leeuw met 2-1 van NAC en heeft nu 7 punten voorsprong op de degradatiestreep.

Al in de 4e minuut van de wedstrijd kwam Willem II op voorsprong. Ben Rienstra maakte het belangrijke doelpunt. Na de 1-1 van Arno Verschueren vloog het Rat Verlegh Stadion weer overeind, maar Rienstra maakte er nog voor rust weer 1-2 van.

Weinig spanning

Hoewel NAC kleine kansjes kreeg in de tweede helft, was het vooral ploeteren. Het publiek, normaal gesproken zo fanatiek in Breda, had weinig om voor te klappen.

Degradatiegevaar NAC

NAC moet door de nederlaag nog wel oppassen voor degradatie. Als Roda JC later op zondag wint van FC Groningen, is de degradatiestreep voor de ploeg van Stijn Vreven nog maar 1 puntje verwijderd. Er zijn na dit weekend nog 3 wedstrijden te gaan.